Karta, hotovosť alebo prevod?

Máte radi nakupovanie? Mnoho mužov priam neznáša nakupovanie. Behanie po obchodoch s oblečením, s drogériou je pre nich nočnou morou. Deti v obchodoch vyvádzajú a neposlúchajú. No my ženy milujeme nakupovanie. Priznajte sa, že ste aj tento týždeň niečo zakúpili. Na nakupovanie v rôznych obchodoch tu máme nákupné centrá. V nich nájdete všetko to, čo súrne potrebujete. Veľakrát sa stane, že nakúpime aj to, čo nepotrebujeme. Najobľúbenejšou metódou platenia za zakúpený tovar je práve bankomatovou platobnou kartou. Je to veľmi jednoduché, nakoľko nemusíme vo svojej peňaženke nosiť veľa peňazí pri sebe. Všetky peniaze sa nachádzajú práve na bankovom účte. Pomocou platobnej karty vieme veľmi jednoducho zaplatiť za to, čo práve kupujeme.

prevod

Častejším spôsobom nakupovania sa stáva online nakupovanie. Za pomocoi rôznych aplikácií obchodov alebo webových stránok obchodov si vieme v pokoji domova poprezerať celý sortiment, ktorý ponúka daný obchod. Niektoré veci by sme dokonca ani v kamennom obchode nenašli, pretože ich majú len na sklade. Dodanie objednaného tovaru býva okolo troch až piatich dní. Platobné metódy sú nasledovné. Môžete zaplatiť hotovosťou priamo pri prevzatí tovaru na dobierku, platobnou kartou s identifikačnými údajmi z karty, alebo prevodom medzi bankami. Jednotlivé metódy platenia sa líšia.

bankomat

Po prijatí platby vám hneď predajca odošle objednaný tovar. Je to až také jednoduché? Áno, a aj veľmi využívané. Ak potrebujete hotovosť v peňaženke, môžete využiť výber z bankomatu. Viete si dokonca vybrať svoje peniaze aj z iného bankomatu, ktorý práve nepatrí k vašej banke. Avšak takéto výberu sú častokrát spoplatnené alebo limitované na sumu dvesto eur naraz. Takéto výbery môžete opakovať, dokým nedosiahnete takú sumu, ktorú potrebujete vybrať z vášho osobného bankového účtu. Zvládne to aj dôchodca, ale s určitou pomalosťou. Dospelým takéto výbery nerobia žiadny problém a mnohí ho aj využívajú.

Karta, hotovosť alebo prevod?