Starajte sa o svoje pohodlie

V letných mesiacoch si chceme užívať pohodu a relax. O svoje pohodlie sa však musíte postarať. Horúce dni sa k nám ešte len blížia. Ste na ne pripravený? Leto je spojené s horúcim počasím a vytúženou dovolenkou. Ale aj príliš silné slnečné lúče môžu byť na škodu. Máme radi teplo, avšak nadmieru teplé počasie nám môže aj uškodiť. Ak sa vám už nechce opaľovať a máte chuť sa skôr schovať do tieňa – pozor! Aj na tieni sa vyskytujú nadmerne vysoké teploty. Ideálnym je po pobyte na slnku schladiť sa v príjemnom prostredí domova. Samozrejme vnútorné priestory by mali byť príjemne vychladené. Aby sa ale nestalo, že kvôli banálnej chybe skončíte bez možnosti schladenia, je potrebné klimatizáciu pravidelne servisovať.

leto

Servis klimatizácie Bratislava

Servis sa vykonáva spravidla raz ročne. Pri klimatizáciách, ktoré okrem chladenia vzduchu vo vnútorných priestoroch aj tento vzduch vykurujú v zimných mesiacoch. Je vhodné nechať ju preventívne skontrolovať aj pred zimnou sezónou. Napriek tomu, že sa vám to nezdá, klimatizácia vykonáva veľmi zložitú a ťažkú prácu. Okrem vháňania ochladeného vzduchu do miestnosti, zároveň teplý vzduch z miestnosti odsáva a odvádza z týchto priestorov. Vďaka vnútorným filtračným jednotkám, čistí vzduch od drobných nečistôt a zároveň ho čistí aj od rôznych druhov alergénov ako je napríklad prach alebo peľové stopy.

servis

Toto si ale vyberá svoju daň. Daň v podobe zaneseného filtra. Je to normálny proces, keďže nečistoty sú zbierané vo filtroch, je na mieste ich raz ročne odborne prečistiť. V opačnom prípade klimatizácia nemôže plnohodnotne pracovať. Okrem toho, že sa jej spotreba takto zvyšuje, jej výkonnosť klesá. Priamo úmerne s množstvom znečistenia. Odborný servis je preto vždy po ruke, aby jednoducho, rýchlo a odborne klimatizáciu nielen vyčistil ale ju aj skontroloval a vydezinfikoval všetky potrebné súčasti. Okrem toho sa automaticky robí kontrola stavu klimatizácie. Takto môžete predísť možným problémom s jej chodom počas letného obdobia.

Starajte sa o svoje pohodlie